martes, 28 de febrero de 2012

Tertúlia Aire, amb Antoni Martí Monterde.

El divendres 24 de febrer vam tenir el plaer de compartir una bona tertúlia amb els amics de projecte aire a l’Hotel Figueres Park dels Hostalets de Llers.
Amb el pretext de la presentació del llibre Poètica del cafè d’Antoni Martí Monterde, projecte aire ens va oferir l’oportunitat de fer un repàs per la historia d'aquests locals emblemàtics de grans ciutats europees, i entendre com han evolucionat la comunicació i les relacions a través d’aquests espais.

El llibre poètica del cafè parla dels cafès com a llocs, espais pel desenvolupament de l’activitat literària al llarg dels segles, la solitud de l’escriptor prenent un cafè possiblement amb llet, i després compartint els seus escrits en diaris, llibres o tertúlies en el mateix cafè. El cafè entès com un establiment que ens obre a una finestra des d’on podem evocar i observar la vida diària a la ciutat i els canvis que s’hi produeixen. El pas de la història.

Actualment  tots tenim accés a aquests espais, segurament no a un cafè com un local de modernitat literaria, artística o reflexiva on poder anar i seure’s a una taula amb un cafetó ben calent al costat d’una finestra,  ja que actualment en queden pocs. Però si que podem pendre un bon cafè asseguts a casa nostra davant de l’ordinador, que no deixa de ser una finestra al mon on podem, gràcies a les xarxes socials, interactuar amb la resta del mon, explicar, compartir i entendre la nostra pròpia història...

Va ser una interessant  conversa que vam poder acabar de gaudir amb un deliciós càtering de cuina22 de Vilafant.

Des de Netzalia felicitem als companys i amics de projecte aire per la seva iniciativa i els convidem a seguir endavant amb esdeveniments tant enriquidors com el del Passat divendres.

L'equip de Netzalia.
www.netzalia.com

1 comentario:

  1. Moltes gràcies per la vostra assistència, per apostar per aquesta tertúlia i sobretot, per donar vida a un espai pensat per créixer en conjunt, reflexionar i indagar amb cada pensament. Gràcies per el vostre ajut a que #TertúliaAire sigui un èxit, fruit de la inquietud de quatres agents aparentment diferents però amb un denominador comú: ganes d’aprendre. Si voleu segui Aire i les seves propostes ho podeu fer a www.projecteaire.org o per les xarxes!!
    En nom de l’equip d’Aire... ¡GRÀCIES NETZALIA!
    Gemma Giró

    ResponderEliminar